15 de març 2010

No poder sortir de casa

Plou sobre mullat. Però no per parlar-ne més ha de caure en pou sec. Aquesta vegada aporto un document gràfic exemplificant. Denuncio el fet que s'estacionen vehicles davant de la porta de casa que impedeixen l'accés 'normal' . Això que pareix un fet d'una lògica aclaparadora, es contradiu amb la realitat diària del poble. Hi ha una indefensió total, al no tenir la possibilitat de posar un gual permanent, cosa que costa diners i que no seria obligatori en altres casos, ja que la gent té un vorera.



Perquè la porta d'un habitatge ha d'estar obstaculitzada per un vehicle, no permeten l'accés de persones ? És veritat que si tothom ens comportéssim d'una manera cívica, això no passaria però aquest debat ja l'hem tingut en temps passats. Abans de prendre cap mesura impopular, sempre existeix la possibilitat del diàleg. Defenso el diàleg com a eina per solucionar problemes. Però sempre quan es donen per fets on la persona que les produeix les causa sense tenir-ne consciència.

Aquest, evidentment, no és el cas. Perquè no cal ser molt intel·ligent per saber que passa quan aparques un vehicle davant d'una casa, que no és la teva, impedint l'accés a les persones. Sempre hem quedarà el dubte de provar que passaria si aquestes persones que fan això, siguessin víctimes d'aquests fets.

Bé, cal recordar que en cap cas s'ha necessitat l'accés en cas d'emergència i espero que no es necessiti mai, però no vull ni pensar que hagi d'anar a demanar porta a porta, "sis plau aparta el cotxe de la porta de casa meva".

1 comentari:

  1. A mi també m'havia passat quan vivíem a la plaça de l'església, i a més, allà l'aparcament és legal!
    Depèn del dia que tinguis... t'ho agafes amb calma, truques unes quantes portes, o passes per sobre el cotxe!
    Suposo que el civisme s'ha d'anar adquirint... i hi ha gent que li costarà tota la vida tenir-ne.
    així que la resta... a predicar amb l'exemple!

    (i això d'aparcar davant d'un portal de casa, no ho farien pas a barcelona!!)

    ResponElimina